ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (προνήπια)
• Για όλες τις παρακάτω ενότητες φτιάχνουμε και δουλεύουμε με τα παιδιά κάρτες για τη γωνιά της γραφής στην οποία προσαρμόζουμε και το βιβλίο προνηπίων και το δουλεύουμε δυο φορές την εβδομάδα
• Στις κατασκευές τα παιδιά δουλεύουν με πηλό, τέμπερα, πινέλο, τυπώματα με κουπάτ, στένσιλ και τα χέρια τους. Κάνουμε κολάζ που έχουν κόψει τα παιδιά και στη ζωγραφική αυτοσχεδιάζουν.
Θεματικές ενότητες
1. Απόκριες
 Αναφερόμαστε στις Απόκριες του τότε και του σήμερα, συνδέοντας το με την αρχαιότητα μέσα από φωτογραφικό υλικό.
 Με αφορμή τις Απόκριες συζητάμε για τη σημασία της λέξης, μέσα από παιχνίδια αναγραμματισμού και αναφερόμαστε στην κυρά Σαρακοστή και στην Καθαρά Δευτέρα.
 Ομαδική εργασία: Κατασκευάζουμε την κυρά Σαρακοστή και τη διακοσμούμε παίζοντας με εναλλασσόμενα μοτίβα (ψαλίδι-κολάζ-ζωγραφική).
 Ατομική εργασία: Κατασκευάζουμε χαρταετούς διπλής όψης διακοσμώντας τους με τις προσωπικές πινελιές των παιδιών και με επαναλαμβανόμενα μοτίβα.
 Ετοιμαζόμαστε για το αποκριάτικο πάρτυ μας και φτιάχνουμε τις δικές μας αποκριάτικες μάσκες, καθώς και διάφορες άλλες χειροτεχνίες λόγω των ημερών.
 Αποκριάτικο Πάρτυ (με μπουφέ από γονείς) την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου (τα παιδιά θα έρθουν ντυμένα από το σπίτι χωρίς αξεσουάρ σπαθιά,περούκες κλπ με μια πλήρη αλλαξιά στην τσάντα τους και μια σακούλα για τη στολή)

2. Κάποτε στην παλιά Ελλάδα
 Γνωρίζουμε και συζητούμε για παλιά επαγγέλματα που έχουν χαθεί ή έχουν αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου παρατηρώντας και σχολιάζοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό.
 Αναπαριστούμε και αναβιώνουμε μέσα στην τάξη μας παλιά επαγγέλματα που μας εντυπωσίασαν (συνεργασία-δραματοποίηση-χειροτεχνίες).
 Παίζουμε παιχνίδια μνήμης και ταξινόμησης εικόνων.
3. Διατροφή και στοματική υγιεινή
 Γνωρίζουμε υγιεινές και ανθυγιεινές διατροφές μέσα από εικονογραφημένο υλικό.
 Ομαδική εργασία: Συζητούμε για τη διατροφική πυραμίδα, ερχόμαστε σε πρώτη επαφή με γεωμετρικά όργανα για την κατασκευή της και παίζουμε παιχνίδια κατηγοριοποίησης για να την συμπληρώσουμε.
 Κρατάμε ατομικό ημερολόγιο διατροφής για να δούμε πώς τρεφόμαστε οι ίδιοι.
 Παίζουμε παιχνίδια εξοικείωσης με τις διάφορες κατηγορίες τροφίμων.
 Διαβάζουμε για την Δόνα την Τερηδόνα και συζητούμε για το πώς προσέχουμε εμείς τα δόντια μας και αν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι.
 Ατομική εργασία: Κατασκευή για τα δόντια (ανακυκλώσιμα υλικά-ψαλίδι-πινέλο-πλαστελίνη).
 Ομαδική εργασία: Συνδέουμε τη διατροφή με την στοματική υγιεινή, φτιάχνοντας την αφίσα του «Χαρούμενου» και του «Λυπημένου» δοντιού.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΗΝΑ: Τρίτη 20/2 => Κάποτε στην Ελλάδα (στο σχολείο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (προνήπια)